Siláž je rostlinné krmivo pro býložravce a všežravce, které se získává mléčným kvašením rostlinného materiálu (krmiva a píce) a je zásadní pro tvorbu a kvalitu mléka.
Tradiční techniky silážování mají za cíl stimulovat přirozenou mléčnou fermentaci v silážovaných krmivech, umožnit dosažení správné úrovně okyselení a zabránit kolonizaci rostlinné hmoty jinými mikroorganismy, která by způsobila snížení nutriční hodnoty a vznik látek potenciálně toxických pro zvířata.
SC Biotech ve spolupráci se Sacco System izoluje, vyrábí a distribuuje živé kultury speciálně určené pro výrobu vysoce kvalitní siláže:
LACTOSIL 3.0: živá kultura, díky níž je siláž bezpečnější, chutnější a výživnější, což zvyšuje pohodu hospodářských zvířat, ziskovost podniku a hygienickou úroveň konečných produktů. LACTOSIL 3.0, složený z vybraných homofermentativních bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus plantarum 14D/CSL), řídí fermentaci žádoucím směrem a zaručuje rychlé okyselení siláže bez produkce CO2. Siláž se otevírá již po třech týdnech, což zabraňuje růstu a tvorbě nežádoucích mikroorganismů, spor, nemléčných bakterií apod.