Domácí ptáci jsou neustále vystaveni střevní dysbióze, která může vést k závažným patologickým stavům (akutní zánět) nebo subklinickým stavům spojeným s nízkou užitkovostí (růst, snáška a ICA) a špatnou kvalitou produkovaných vajec (nestejnoměrnost, křehkost vajec atd.).
Tato dysbióza navíc snižuje jak kvalitu prostředí v chovech (zvýšená vlhkost, amoniak a patogeny fekálního původu), tak úroveň hygieny a bezpečnosti masa a vajec.
Trvalé používání probiotik přidávaných do vody nebo krmiva drůbeže a nosnic může zlepšit zdravotní stav a užitkovost drůbeže. Společnost Sacco System provedla důkladný výběr přirozeně se vyskytujících kmenů probiotických bakterií mléčného kvašení (izolovaných ze střev drůbeže a nosnic), které poskytují zcela přirozenou obnovu mikrobiální rovnováhy ve střevě a vyvinula speciální probiotický kmen Lactobacillus acidophilus D2/CSL (CECT 4529).
Jedná se o kulturu složenou z probiotických bakterií mléčného kvašení izolovaných ze střevního traktu kuřat. Její použití přináší celou řadu výhod:
Lactobacillus acidophilus D2/CSL (CECT 4529) může být přidáván do pitné vody, nebo do krmiv